Vacancies

Allround Systeembeheerder - Matrans Rotterdam Terminal

Over ons

Sinds 1967 is Matrans Rotterdam Terminal uitgegroeid van een terminal gespecialiseerd in forest products tot één van de grootste multipurpose terminals van de Rotterdamse haven. Als full-service logistiek dienstverlener heeft Matrans Rotterdam terminal ruime ervaring in verschillende segmenten, zoals forest products, aluminium, projectlading, stukgoed en containers.
Matrans Rotterdam Terminal is onderdeel van de Matrans groep. In een dynamische omgeving verricht Matrans Rotterdam Terminal haar werkzaamheden op de terminal in Rotterdam-Pernis. Per (binnen)schip, vrachtwagen of trein vertrekt jaarlijks meer dan 200.000 TEU containers en 1,5 miljoen ton stukgoed naar bestemmingen over de hele wereld. Daarnaast biedt Matrans Rotterdam Terminal aanvullende services om de logistieke keten soepel te later verlopen. Van expeditie tot douane en van fiscale vertegenwoordiging tot wegtransport: al deze diensten worden in eigen beheer geleverd.

ICT

De ICT afdeling bestaat uit 5 jonge en betrokken medewerkers. Twee richten zich op systeembeheer en kantoorautomatisering en geven sturing aan de externe serviceleverancier hiervoor. Drie collega’s houden zich bezig met business consultancy en functioneel beheer van onder andere de logistieke applicaties waarmee Matrans werkt.

Functieomschrijving

Als systeembeheerder ben je mede verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van, en het overzicht over de server- en netwerk omgeving van Matrans. Achtergrond en kennis van de (haven) logistieke sector is een pré, maar geen must voor het uitvoeren van de functie. Je bent actief met het opzetten van nieuwe omgevingen, migraties en het beheer van de omgevingen. Daarnaast ben je betrokken bij projecten. Hierbij deel je jouw kennis en ervaring met je collega’s en werk je met hen samen om de omgevingen zo optimaal en veilig mogelijk te laten functioneren. Je volgt de ontwikkelingen binnen de sector op de voet en overlegt met de IT manager over de toepasbaarheid hiervan binnen de organisatie. Je bent dus niet enkel bezig met dagelijkse ondersteuning maar vooral met de toekomst.

Naast bovenstaande houdt je onder andere bezig met:

De functie-eisen:

Verder herken je je in de volgende competenties: analytisch, kwaliteitsgerichtheid, creatief, oplossings- en resultaatgericht, samenwerken, flexibel en stressbestendig.

Het aanbod:

Interesse?

Heb je interesse in deze mooie vacature, reageer dan met jouw CV en een persoonlijke motivatie gericht op het functieprofiel naar Annemarie Brussaard, a.brussaard@matrans.nl

Download deze vacature