Vacancies

Financial administration - Business ControllerDignitas is voor Matrans Rotterdam Terminal in Pernis op zoek naar een Business Controller. Het betreft een vaste fulltime functie in loondienst bij Matrans Rotterdam Terminal.

De organisatie

Sinds 1967 is Matrans Rotterdam Terminal uitgegroeid van een terminal gespecialiseerd in forest producs tot één van de grootste multipurpose terminals van de Rotterdamse haven. Als full-service logistiek dienstverlener heeft Matrans Rotterdam terminal ruime ervaring in verschillende segmenten, zoals forest products, aluminium, projectlading, stukgoed en containers. 

Matrans Rotterdam Terminal is onderdeel van de Matrans groep. In een dynamische omgeving verricht Matrans Rotterdam Terminal haar werkzaamheden op de terminal in Rotterdam-Pernis. Per (binnen)schip, vrachtwagen of trein vertrekt jaarlijks meer dan 300.000 TEU containers en 2,5 miljoen ton breakbulk naar bestemmingen over de hele wereld. Daarnaast biedt Matrans Rotterdam Terminal aanvullende services om de logistieke keten soepel te later verlopen. Van expeditie tot douane en van fiscale vertegenwoordiging tot wegtransport: al deze diensten worden in eigen beheer geleverd.

Finance

De Finance afdeling bestaat uit 2 Administrateurs en de Manager Finance. De functie van Business Controller is een nieuwe positie binnen Matrans.

De functie

Door de enorme groei die Matrans heeft doorgemaakt is er behoefte ontstaan aan een Business Controller. Een professional die, gevoed door de financiële administratie, de adviseur is voor het management en de directie van Matrans. Wij zoeken een hands-on Business Controller die feeling heeft voor processen en procesmanagement. Iemand die kostprijsanalyses kan maken, ervaring heeft met PowerBI en (klant)rapportages maakt voor de directie. De nadruk in deze dynamische functie ligt dus op het bedrijfseconomische aspect. Op basis van jouw expertise en adviezen gaat Matrans het businessproces zo inrichten dat de organisatie op een Lean manier nog winstgevender wordt.  Je bent iemand die de verbinding zoekt met de business en helder communiceert. Je hebt bij voorkeur ervaring met de digitalisering van financiële processen en bewaakt de liquiditeitspositie. Je volgt de ontwikkelingen binnen de sector op de voet en maakt procedures, analyses en rapportages die de business nog beter ondersteunen. Je bent dus niet alleen met de dagelijkse praktijk bezig, maar vooral ook met de toekomst. Verder heb je uitstekende kennis van Excel.

Het aanbod

Bij Matrans Rotterdam Terminal zijn de lijnen kort, schakelen ze snel en is er stimulans voor eigen initiatief. De informele en open werksfeer creëert een prettige werkomgeving. Matrans biedt onder andere:

Interesse?

De werving en selectie voor deze vacature heeft Matrans uitbesteed aan Dignitas. Via deze link ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Rob Teunisse van Dignitas, op 06-111 334 35.