Vacancies

Customer Service Employee - Matrans Rotterdam Terminal

Over ons

Matrans Rotterdam Terminal is een logistieke partner in de grootste haven van Europa: Rotterdam. De historie gaat terug tot 1967, ooit gestart als terminal voor bosbouwproducten en geleidelijk uitgegroeid tot de multipurpose terminal van nu.

Werken voor Matrans Rotterdam Terminal betekent deel uitmaken van een klein en gedreven team met grootse impact. We maken het verschil door onze logistieke kennis en oprechte betrokkenheid voor ons vak.

Onze terminal maakt deel uit van de Matrans Groep en is gevestigd in het hart van de Europese Haven: Rotterdam – Waalhaven. Met ruim 160 medewerkers op de terminal wordt dagelijks gezorgd dat het logistieke proces goed verloopt. Doordat wij onze diensten op één locatie kunnen aanbieden, leveren wij een totaalaanbod met een hoge kwaliteit. Vanuit onze terminal zijn op deze wijze al meer dan 200.000 TEU containers en 1,5 miljoen ton aan breakbulk vervoerd naar bestemmingen over de gehele wereld.

Functieomschrijving

De Customer Service Employee is verantwoordelijk voor alle ondersteunende (administratieve) activiteiten van Matrans Rotterdam Terminal naar zijn/haar klanten. Middels een planmatige benadering managet de Customer Service Employee zijn/haar werkzaamheden met als doel de marktpositie van Matrans Rotterdam Terminal te versterken en een bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstellingen. De Customer Service Employee levert een actieve bijdrage aan het verder uitvoeren van klantgerichte processen binnen de logistieke keten. Dit vormt een belangrijk onderdeel in de uitvoering van de dagdagelijkse werkzaamheden.

Resultaatgebied

Bevoegdheden & verantwoordelijkheden

Taakspecificatie

Functie eisen & persoonskenmerken

Competenties

Wat hebben wij te bieden:

Interesse?

Je CV en motivatie kan je mailen a.brussaard@matrans.nl of je kunt bellen met AnneMarie Brussaard op 010-2954906 .

Download deze vacature