Vacancies

Functioneel Applicatiebeheerder - Matrans Rotterdam Terminal

Over ons

Sinds 1967 is Matrans Rotterdam Terminal uitgegroeid van een terminal gespecialiseerd in forest products tot één van de grootste multipurpose terminals van de Rotterdamse haven. Als full-service logistiek dienstverlener heeft Matrans Rotterdam terminal ruime ervaring in verschillende segmenten, zoals forest products, aluminium, projectlading, stukgoed en containers.

Matrans Rotterdam Terminal is onderdeel van de Matrans groep. In een dynamische omgeving verricht Matrans Rotterdam Terminal haar werkzaamheden op de terminal in Rotterdam-Pernis. Per (binnen)schip, vrachtwagen of trein vertrekt jaarlijks meer dan 200.000 TEU containers en 1,5 miljoen ton stukgoed naar bestemmingen over de hele wereld. Daarnaast biedt Matrans Rotterdam Terminal aanvullende services om de logistieke keten soepel te later verlopen. Van expeditie tot douane en van fiscale vertegenwoordiging tot wegtransport: al deze diensten worden in eigen beheer geleverd.

ICT

De ICT afdeling bestaat uit 5 jonge en betrokken medewerkers. Twee richten zich op de kantoorautomatisering en geven sturing aan de externe serviceleverancier hiervoor. Drie collega’s houden zich bezig met business consultancy en functioneel beheer van onder andere de logistieke applicaties waarmee Matrans werkt.

Functieomschrijving

Als Functioneel Applicatiebeheerder ben je mede verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van en het overzicht over het applicatielandschap van Matrans. Het is handig als je kennis hebt van de logistieke sector, TOS-, WMS-, Forwarding- en aanverwante systemen, maar het is geen must. Wel moet je de bereidheid hebben om je de core applicaties van Matrans eigen te maken.
Je registreert incidenten en oorzaken om herhaling te voorkomen en communiceert helder naar de gebruikers over de voortgang en rapporteert naar het management. Je volgt de ontwikkelingen binnen de sector op de voet en maakt impact analyses van nieuwe functionaliteiten die de business nog beter ondersteunen. Je bent dus niet alleen met de dagelijkse processen bezig maar vooral ook met de toekomst. Jaarlijks zijn er meerdere keren nieuwe releases voor de software. Als Functioneel Applicatiebeheerder ben je mede verantwoordelijk voor de acceptatietest, uitrol en kennisoverdracht naar beheer en de gebruikers.

Naast bovenstaande houdt je onder andere bezig met:

De functie-eisen:

Verder herken je je in de volgende competenties: analytisch, kwaliteitsgerichtheid, creatief, oplossings- en resultaatgericht, samenwerken, flexibel en stressbestendig.

Het aanbod:

Interesse?

Heb je interesse in deze mooie vacature, stuur dan je CV en motivatie naar a.brussaard@matrans.nl

Download deze vacature