Vacancies

Manager Finance & Control - Matrans Rotterdam Terminal

Over ons

Matrans Rotterdam Terminal is een logistieke partner in de grootste haven van Europa: Rotterdam. De historie gaat terug tot 1967, ooit gestart als terminal voor bosbouwproducten en geleidelijk uitgegroeid tot de multipurpose terminal van nu. Werken voor Matrans Rotterdam Terminal betekent deel uitmaken van een klein en gedreven team met grootse impact. We maken het verschil door onze logistieke kennis en oprechte betrokkenheid voor ons vak. Onze terminal maakt deel uit van de Matrans Groep en is gevestigd in het hart van de Europese Haven: Rotterdam – Waalhaven. Met ruim 80 medewerkers op de terminal wordt dagelijks gezorgd dat het logistieke proces goed verloopt. Doordat wij onze diensten op één locatie kunnen aanbieden, leveren wij een totaalaanbod met een hoge kwaliteit. Vanuit onze terminal zijn op deze wijze al meer dan 100.000 TEU containers en 1 miljoen ton aan breakbulk vervoerd naar bestemmingen over de gehele wereld. Onze financiële afdeling bestaat momenteel uit 2 medewerkers. In verband met organisatorische veranderingen zal het team verder worden uitgebreid naar totaal circa 3,5 FTE. Binnen dit team verwelkomen wij graag een Manager Finance & Control.

Functieomschrijving

Als Manager Finance & Control heb je een uitdagende en brede taakomschrijving, waarbij de focus ligt op de financiële processen en planning- en control cyclus van Matrans Rotterdam Terminal. In deze functie maak je onderdeel uit van het managementteam, waarbij je naast je financiële kennis ook een leidinggevende rol vervuld en je de financiële afdeling aanstuurt. Je bewaakt de financiële positie en resultaten van het bedrijf en bent businesspartner op directieniveau. Je voorziet het management periodiek en op ad hoc basis van management- en stuurinformatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies over financiële vraagstukken die ondersteunend zijn aan de bedrijfsvoering. Rapportages bestaan o.a. uit: investeringsanalyses, interne kostenverrekeningen, balansen, winst-en- verliesrekeningen, begrotingen/budgettering de jaarrekening en meerjarenplanningen. Daarnaast wordt er van jou een actieve bijdrage verwacht in het beheren en optimaliseren van de AO/IC en ben je bereid om overkoepelende vraagstukken aangaande de Matrans Groep op te pakken.

Functie-eisen

Wij bieden:

Matrans Rotterdam Terminal voert sinds kort zijn eigen koers. Waar voorheen de terminal onder de vlag van SCA acteerde, is het nu deelgenoot van de Rotterdamse Matrans groep. Dit biedt kansen en ruimte om je kennis en vaardigheden volop te gaan benutten en te verbreden. Bij Matrans zijn de lijnen kort, schakelen we snel en is er stimulans voor eigen initiatief. De informele en open werksfeer creëert een prettige werkomgeving. Het betreft een fulltime functie (40 uur).

Ben jij een proactieve professional die toe is aan een tweede of derde stap in zijn carrière? Weet jij processen te stroomlijnen en maak je eenvoudig verbinding met de werkvloer? Beschik je daarnaast over een sterk analytisch vermogen en een no-nonsense benadering? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Een assessment kan deel uitmaken van de wervingsprodecure.

Interesse?

Ben jij die gedreven Manager Finance & Control die van uitdagingen houdt en graag wil helpen onze ambities waar te maken? Solliciteer dan direct en stuur jouw motivatie en CV naar de afdeling HR, t.a.v. AnneMarie Brussaard (anne-marie.brussaard@sca.com). Voor meer informatie kan je ook telefonisch contact opnemen met AnneMarie Brussaard, HR Manager op telefoonnummer: 010-2954906

Download deze vacature